Pandekagekage

Det ser næsten ud som om, at jeg har skrevet forkert i overskriften… men altså det er en kage ud af pandekager, og derfor hedder den en pandekagekage.

I søndags fik jeg lyst til pandekager og hindbær 🥞. På nettet havde jeg set mange opslag af pandekagekage. Jeg havde en god opskrift på hindbærmousse og en oldgammel pandekageopskrift, som altid giver de bedste pandekager, så jeg tænkte ”hvorfor ikke prøve det?”.

Jeg startede med at lave min hindbærmousse, så den kunne stå på køl. Senere begyndte jeg på pandekagerne (OMG! det tog en evighed at lave 30 pandekager), men min lillebror havde en ven på besøg og de ville gerne have farvede pandekager, så det var også lidt sjovt ✌️. Man kan jo heller ikke lave pandekager uden smagsprøver, så dem fik jeg også nogle stykker af 😉. Så stillede jeg dem på køl, imens jeg spiste aftensmad.

Bagefter aftensmaden, hentede jeg et fad, pandekagerne og hindbær-moussen og så begyndte jeg ellers bare med at samle kagen. Først en pandekage, så hindbærmousse, så en pandekage… og ja, så fortsatte jeg bare sådan 30 gange i alt.

Til sidst syntes jeg, at der manglede noget, så jeg lavede en chokolade ganache med lys chokolade. Den lyse chokolade var ”hjemmelavet” med hvid og mørk chokolade smeltet sammen til den perfekte magiske blanding. Den var så god, at min far kom hen flere gange for at smage 🍫. Så hældte jeg den ovenpå kagen, og så var den klar til at blive spist. Nøj, hvor smagte den bare godt!

Den er lidt tung. Håber på at du får lyst til at lave den.

Opskrift på verdens bedste pandekager

Her er opskriften på pandekagerne, som min mor vist har haft siden hun var barn (så den er meeeeget gammel – men sygt god, og pandekagerne bliver mega tynde og lækre):

  • 2 øko. æg str. M/L
  • 3 dl. mælk (jeg bruger soyamælk)
  • 1 dl. danskvand
  • 175 gram hvedemel
  • 3 spsk. sukker med top
  • 1/2 tsk. salt
  • 25 gram smør (jeg bruger Becel)

Jeg plejer bare at piske alle tingene sammen – først æg, mælk og danskvand, så mel, sukker og salt i. Jeg har læst på nettet, at man kan putte smør i dejen til sidst, men jeg vil hellere have det på panden, for så bliver pandekagerne lidt flottere og mere bløde.

Hilsen Sara 😃

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *