5 tips til at lave perfekte påskeæg

Jeg elsker at lave påskeæg. Det er ikke særlig svært. Jeg har lige lavet nogle med M&Ms chokolader indeni sammen med min lillebror. Det er sjovt fordi man kan lave så mange forskellige slags. Og jeg kan godt li at pynte dem med glimmerspray og andre farver chokolade.

 

Her er mine 5 bedste tips til at lave de perfekte påskeæg i en hård chokoladeform til påskeæg:

Tip nr. 1:
Brug en god, mørk chokolade til dine påskeæg. Jeg bruger nogle gange lidt lys chokolade til at pynte med. Eller sølvspray.

Tip nr. 2:
Temperer chokoladen – ellers kommer skallerne ikke ud af hårde forme. Det er ikke svært at temperere chokolade. Min lillebror kan også finde ud af det og han er altså kun 8 år.

Tip nr. 3:
Skallerne skal ikke være for tynde så de knækker for let. Men de skal heller ikke være for tykke, fordi så er de svære at spise.

Tip nr. 4:
Lad æggene stå i fryseren i 5 minutter før du skal have dem ud af formen – men de skal først i fryseren efter de har stået på bordet i 20 minutter. Fryseren gør det at chokoladen trækker sig lidt sammen så du kan få skallerne ud af formen.

Tip nr. 5:
Til at sætte skallerne sammen skal du bruge en paletkniv – den skal skylles med kogende vand og tørres af, så bladet er varmt. Så kan den lægges forsigtigt på kanten af chokoladeskallerne så de smelter lidt langs kanten. Du skal jo også bruge en paletkniv til at skrabe formen med når den er fuldt med chokolade – så kan du jo bruge den samme igen til dette tip.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *